Kulturfastigheter
Stjernsunds slott – Slottsbutik

 


Slottsbutiken finns i Landshövdingeflygeln. Butikens sortiment är noggrant utvalt med många unika förmål som man inte hittar någon annanstans, som till exempel kopior på nedanstående föremål från Stjernsunds slott.

Slottsbutiken är öppen dagligen mellan kl. 10.30–17.00 (15 maj – 31 augusti). 

 

Barnsoffa
Barnpall
Klädhängare
Handdukshållare
 
 

 

Barnsoffa


Barnsoffan är gjord efter en förlaga från mitten av 1800-talet som har stått i barnkammaren i prinsflygeln. Den är gjord i 100 exemplar och varje soffa är numrerad.

MÅTT: 115 cm lång, 58 cm hög, 29 cm djup.

PRIS: 4.100 kr.
 

Barnpall


Denna pall fanns ursprungligen i hemlighuset på Stjernsunds slott, för att hjälpa de minsta att använda dassets faciliteter.

MÅTT: 34 x 22,5 x 13 cm.

PRIS: 400 kr
 

Klädhängare


Klädhängaren är en exakt kopia av en klädhängare som påträffades på vinden på slottet. Klädhängaren är dåtidens svar på vårt compact living. När man har få besökare, viks hängaren intill väggen och har då fyra klädknoppar. Vid behov kan hängaren vikas ut och då har man plats för ytterligare tre jackor.


MÅTT: längd på armen ut från vägg 44 cm, fästet: bredd 23,5 cm, djup 18 cm.

PRIS: 460 kr 

Handdukshållare


Vid sekelskiftet blev daglig hygien ett motto även bland allmogen. Nya krav ställdes då på funktionell torkning av de handdukar som användes vid tvagningen. För att underlätta snabb torkning av handdukarna tillverkades torkställningar att placera framför kakelugnen.

MÅTT: 88 cm hög, 61 cm bred, 25,5 cm djup.

PRIS: 450 kr 

 

Stjernsunds slott  |  Vägbeskrivning  |  Visningar  |  Stallsalen  |  Slottsbutik  |  Slottscafé