Kulturfastigheter
Gårdsbutik och hyra stuga i Borgs by

   

       

 

 

I gårdsbutiken säljer vi bruksföremål av bra kvalitet som anknyter till äldre hantverkstradition. Sortimentet är väl genomtänkt och utvalt, från den oöverträffade linoljesåpan till smidesarbetena. Vi producerar själva flera produkter, som t.ex. handduksställningen, som placerades framför kakelugnen när personlig hygien blev till daglig rutin. Ekologiska lammskinnfällar från de utrotningshotade Hälsingefåren, som arbetar som kulturlandskapsvårdare i Borgs hagar. Valnötter från våra egna träd. Välkommen in att botanisera i vår butik!

Öppettider: tisdag-fredag 10-17, lördag-söndag 10-15

 

Hyra stuga i Borgs by

Borgs by består av två typiska kringbyggda ölandsgårdar med vasstak på ekonomilängorna, centralt belägen mitt på Öland, mellan Norra Möckleby och Färjestaden. En av ölandsgårdarna hyr vi ut. Huset (100 kvm) består av kök, tv-rum, matsal samt två sovrum. Det finns fyra sängar med möjlighet att ställa in ytterligare två sängar. På bottenvåningen finns badrum med dusch och tvättmaskin. Tillgång till egen trädgård med utemöbler och grill. 

Byn är belägen i ett vackert kulturlandskap med betesmarker, slåtterängar och hassellundar som sköts på traditionellt vis av Kungl. Vitterhetsakademien. Naturen är särskilt vacker på våren när orkidéerna blommar i slåtterängen. Här finns också Ölands största fornborg – Gråborg – och Sankt Knuts kapellruin från medeltiden.  

 

Stuguthyrning i Borgs by
För mer information kontakta Anneli Dahlström Karlsson tel. 076-7676056

 

 

 

Borgs by  |  Gårdsbutik